Calders

Calders
  • MIDA DEL TEXT + = -

08:45  |  20/04/2021

Data i hora oficial

El temps

ASSOCIACIÓ D'AMICS DEL CENTRE D'ART I SOSTENIBILITAT DEL FORN DE LA CALÇ

Forn de la Calç de Calders, catalogat com a Bé Cultural d'Interès Local per l'Ajuntament de Calders, es troba dins la llista dels "150 millors  elements  del  patrimoni  industrial  de  Catalunya"  del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Esta dins del mapa del Patrimoni Industrial de Catalunya dels 150 elements imprescindibles

 http://mnactec.cat/150elements/ http://mnactec.cat/150elements/

 

El Forn de la Calç Forma part del l’Ecomuseu del Moianès i del Geoparc

 http://www.geoparc.cat/propostes/proposta/titol/centre-d-art-contemporani-i-sostenibilitat-forn-de-la-calc-calders

 

Actualment,  al  costat  dels  forns  s'hi  troba  el  Centre  d.Art Contemporani i Sostenible El Forn de la Calç (CACIS), que es dedica a la investigació, producció i exhibició de projectes de cultura i art contemporanis, especialment els relacionats ambl'ecologia i el medi natural del lloc.

 

El Centre D’art Contemporani i Sostenibilitat (CACiS) El Forn de la Calç és una iniciativa privada sense  ànim de lucre fundada a l'any 2008, gestionat per l’associació cultural d’Amics de CACiS rep el suport de l'Ajuntament de Calders i la Generalitat de Catalunya. Cacis és un espai dedicat a l'experimentació, investigació  i difusió de les pràctiques artístic-culturals amb la voluntat d'estimular la discussió, crítica i reflexió necessària per cercar una nova visió de la realitat, fomentant la sostenibilitat com estratègia de reforma.

 

CACIS El Forn de la Calç es troba al municipi de Calders, a 5 Km del nucli del poble, a la comarca natural del Moianès, del Bages i a la Catalunya Central. CACiS reivindica la vida rural com una forma diferent de societat i de cultura que, per un costat, ha de mantenir la seva pròpia identitat cultural i, per un altre, ha d’organitzar-se prestant serveis i qualitat de vida comparables als obtinguts en el medi urbà. Reivindica un model territorial realment equilibrat i sostenible, d'iguals oportunitats de desenvolupament, de cohesió territorial i proximitat a la realitat, la Catalunya Central no pot ni ha de ser ignorada. Un dels motius de l’existència d’un agent vertebrador cultural com CACiS en un territori mancat d’infraestructures que aportin un servei a la cultura, al pensament contemporani, la producció i la preservació del patrimoni.

 

El Centre rep el nom del conjunt d’edificacions que el formen, sent un valor destacat del projecte global de CACiS.  Un valor arquitectònic industrial recuperat per convertir-lo en un dels 150 edificis del Patrimoni Industrial  Català.El Forn de la Calç de Calders, catalogat com a Bé Cultural d’Interès

 

Local per l’ajuntament de Calders, es troba dins de la llista dels “150 millors elements del patrimoni industrial de Catalunya” del departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

 

CACiS forma part de les fàbriques de producció i difusió de nous pensaments contemporanis de Catalunya aportant activitats, programes i exposicions al panorama cultural del Territori.

 

www.cacis.cat

http://cacisforndelacal.blogspot.com.es/

https://twitter.com/CACiS_

https://www.facebook.com/cacis-centro-de-arte-contemporaneo-y-sostenibilidad-el-forn-de-la-cal%C3%A7-160995702795/?ref=page_internal


NOM COMERCIAL

Centre d.Art Contemporani i Sostenible El Forn de la Calç (CACIS),

ADREÇA

Baixada del Forn de la Calç s/n

CODI POSTAL

08275

POBLACIÓ

Calders

TELÈFON

938309159 / 646601580

CORREU-E

info@cacis.cat / roseroduber@cacis.cat

WEB

http://www.elforndelacalc.cat/

HORARI

Visites concertades

BREU DESCRIPCIÓ

El Centre D’art Contemporani i Sostenibilitat (CACiS) , El Forn de la Calç és una iniciativa privada sense ànim de lucre fundada a l'any 2008, gestionat per l’associació cultural d’Amics de CACiS rep el suport de l'Ajuntament de Calders i la Generalitat de Catalunya. Cacis és un espai dedicat a l'experimentació, investigació i difusió de les pràctiques artístic-culturals amb la voluntat d'estimular la discussió, crítica i reflexió necessària per cercar una nova visió de la realitat, fomentant la sostenibilitat com estratègia de reforma.


Data de modificació: 10/04/2019 09:49:56