Calders

Calders
 • MIDA DEL TEXT + = -

18:54  |  14/05/2021

Data i hora oficial

El temps

Casament civil

 

Celebració del matrimoni Civil.

 

Què és el matrimoni Civil ?

 

És la unió entre dues persones d’acord amb el què preveu la llei. Amb aquesta unió es crea un vincle de vida en comú entre els cònjuges del qual se’n deriven conseqüències jurídiques d’àmbit personal i econòmic.

 

Qui el pot demanar ?

 

Tots els ciutadans que compleixin els requisits legals, tenen dret a contraure matrimoni civil conforme a les disposicions que conté el Codi Civil. Es pot fer davant del jutge/essa, alcalde/essa o regidor autoritzat.

 

Termini de resolució de l’expedient.

 

Dos mesos, aproximadament des de la presentació de la sol·licitud.

 

 

Procediment per iniciar el tràmit i documentació necessària:

 

Presentar la sol·licitud emplenada i signada pels sol·licitants, a l’Ajuntament. La sol·licitud consta de dos fulls, l’un dirigit al Registre Civil, i l’altre a l’Ajuntament. Aquests fulls es poden obtenir a l’Ajuntament o baixar-los de la Web. (www.calders.cat.)

 

Si sou de l’Estat Espanyol: DNI original i fotocòpia, certificat literal de naixement actualitzat (el facilita el Registre Civil de la localitat de naixement), certificats històrics d’empadronament que acreditin l’empadronament dels dos últims anys (el facilita l’Ajuntament del lloc de residència), llibre de família en cas de tenir fills en comú, fe de vida i estat. En els següents casos:

 

Vidus: Certificat literal de l’anterior matrimoni i Certificat de defunció de l’anterior cònjuge (el facilita el Registre Civil del lloc de celebració del matrimoni i de la defunció).

 

Divorciats o matrimonis anul·lats: Certificat literal de l’anterior matrimoni amb l’anotació marginal del divorci o nul·litat. (el facilita el Registre Civil del lloc de celebració del matrimoni).

 

Si sou estranger: Passaport original i fotocòpia. Certificat literal de naixement (actualitzat, legalitzat i traduït en el seu cas) expedit per l’autoritat competent del país de nacionalitat del sol·licitant, certificats històrics d’empadronament que acreditin l’empadronament dels dos últims anys (el facilita l’Ajuntament del lloc de residència) o Certificat consular que acrediti ambdós extrems (el facilita el Consolat corresponent). Certificat d’estat civil actual, en els següents casos:

 

Vidus: Certificat literal de l’anterior matrimoni i Certificat de defunció de l’anterior cònjuge (el facilita el Registre Civil del lloc de celebració del matrimoni i de la defunció o expedit per l’autoritat competent del país corresponent).

 

Divorciats o matrimonis anul·lats: Certificat literal de l’anterior matrimoni amb l’anotació marginal del divorci o nul·litat. (el facilita el Registre Civil del lloc de celebració del matrimoni. Expedit per l’autoritat competent del país corresponent).

 

Si sou de França, Alemanya, Luxemburg, Àustria, Portugal, Països Baixos i Antilles Neerlandeses: Certificat de capacitat matrimonial.

 

 

Altres informacions:

 

L’expedient s’inicia en el moment en què es presentin tots els documents.

- Instruccions per la tramitació de l’expedient

- Sol·licitud de matrimoni civil, Registre Civil

- Sol·licitud de matrimoni civil, Ajuntament

- Model d’autoliquidació de la taxa.

 

Aquesta informació té únicament caràcter orientatiu. No modifica ni substitueix les Disposicions normatives que regulen els diferents procediments administratius, ni per tant, pot originar drets o obligacions que no estiguin previstos per la legislació.

 

 

Dates i lloc de celebració de les cerimònies:

 

Els divendres a la tarda i els dissabtes al matí, sempre que no siguin festius, (horari a convenir). No obstant hi ha la possibilitat de concertar dates diferents a les esmentades.

 

Les cerimònies es poden celebrar a:

 

- la Sala de Plens, (capacitat per 20 persones assegudes)

- el Casal (capacitat per 70 persones)

- al Centre Cívic (capacitat superior a 70 persones).

- I també en altres llocs dins del terme municipal, triats pels contraents, (restaurants, masies etc.),       

 

 

 

 

L’ornamentació i altres serveis opcionals amb què als contraents vulguin donar relleu a l’acte, aniran a càrrec seu, i hauran de ser retirats al final de la cerimònia. De no ser així, l’ajuntament podrà contractar, amb càrrec als contraents, la seva retirada i reciclatge.

 

Per més informació...

 

Ajuntament de Calders

Plaça Major, 1

08275 CALDERS

Telèfon: 93 830 90 00

Correu electrònic: calders@calders.cat

Horari:  De dilluns a divendres de 9h a 14h, i dilluns tarda de 17,30h a 19h

 

 

 

Jutjat de Pau de Calders

Carrer Països Catalans, 2

Sala Annexa - Jutjat de Pau

08275 CALDERS

Telèfon: 93 830 97 21

Correu electrònic: jp.calders@xij.gencat.cat

Divendres de 10 a 13 h.

 

 

 

 Com iniciar el tràmit


Internet

https://tram.ajuntaments.info/tram/014/catala/Tramites/ BD8C0EC56A5D42138EB6BD4EA9643F69.asp

Presencial

On es fa

 • Títol

  AJUNTAMENT DE CALDERS
 • Telèfon

  938309000
 • Dades de contacte

  Plaça Major 1
  08275 - Calders

  Telèfon: 93 830 90 00

  Correu electrònic: calders@calders.cat

DOCUMENTACIÓ QUE CAL APORTAR

Expedient matrimonial tramitat pel Registre Civil corresponent a un dels membres de la parella "Tota parella que contregui matrimoni a Calders quedarà automàticament inscrita al tom i pàgina corresponent dels llibres de matrimonis del Registre Civil de Calders".Informació relacionada


Data de modificació: 07/01/2019 09:45:00