L’actuació de la Guàrdia Urbana de Calders clau per desmuntar una plantació de Marihuana a la zona de Malniu a Calders.

Dilluns, 24 d’abril de 2023

Els Guàrdies Municipals de Calders juntament amb mossos de la comissaria de Moià i Manresa, van detenir el dimecres 19 d'abril tres homes i una dona, de 54, 30 i 22 anys, com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública.

El passat 19 d'abril, als volts de ¾ d’onze del matí, la Guàrdia Urbana de Calders va activar Bombers i Mossos per un incendi en una masia de Calders.

Quan la Guàrdia Urbana de Calders i agents dels mossos d’esquadra de la comissaria de Moia van arribar al lloc van observar una gran columna de fum que sortia de la part dreta de la casa.

Al lloc hi havia quatre persones que no volien deixar accedir als agents i que els informaven que ja s'encarregaven d'apagar el foc. L'incendi es va complicar i els agents  van fer sortir de la zona a les quatre persones fins a l'arribada dels bombers.

Els agents van detectar que a l'interior de la finca hi podia haver una plantació indoor de marihuana. Des de l'exterior es  van detectar restes de plantes, torretes i material que s'utilitza en aquest tipus de plantacions. També van localitzar una caixa amb marihuana en procés d'assecament.

Davant d'això van detenir les quatre persones per la seva presumpta relació amb un delicte contra la salut pública. 

L'endemà els mossos van fer una entrada i perquisició a la finca. A l'interior es van localitzar dues estances amb 1.626 plantes de marihuana i diferents bosses amb 7,5 kg de cabdells. També hi havia una complexa instal·lació amb transformadors, focus, extractors, i altres objectes destinats al cultiu indoor. Els detinguts va passar el dia 21 a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Manresa.

Darrera actualització: 24.04.2023 | 15:33