Entitats i associacions

 • ADF Calders, Monistrol de Calders I Artés

  Associació de defensa forestal que aglutina als voluntaris dels tres municipis d' Artés, Calders i Monistrol de Calders. Aquests voluntaris disposen de material per atacar el foc en els primers moments que es produeix així com per donar el posterior suport als bombers.

 • AEIG Caldàrius Calders

  Una petita història...

  L'Agrupament Escolta i Guia Caldàrius va néixer l'any 1997, de la "panxa" d'un grup de joves emprenedors, fills d'un CAU de Manresa. Tot i la dificultat que suposava, van aconseguir engegar el motor d'un grup de nens que, en un poble tant petit, necessitaven d'allò més una cosa com aquesta. Allí jugàvem, ens divertíem i apreníem, vam aprendre una sèrie de valors, valors com compartir, igualtat, solideritat i cooperació. Amb aquests, i molts d'altres, hem crescut millors persones, sense comptar-hi les experiències viscudes.

   

 • AMPA CEIP Anton Busquets I Punset

  És l'associació de pares i mares de l' escola pública de Calders on es treballa per aconseguir una millor qualitat en l' educació dels nostres fills.

 • Associació Cultural de la Dona de Calders

  L'Associació Cultural de la Dona de Calders, es una entitat que te com a fita el desenvolupament lúdic i social de les dones.

 • Associació cultural CALDAUS

  Associació de Jocs de Taula ubicada a Calders

 • Associació de Treballs d'Atenció a les Persones (ATAP)

  L'Associació de Treballs d'Atenció a les Persones (ATAP) és una entitat que va nèixer el 2014 del neguit d'unes persones amb el voluntariat, a partir de l'any 2015 va començar a modificar les seves inquietuds implicant-se en diferents projectes a nivell internacional i actualmente treballa per aconseguir la igualtat de totes les persones que vieux a Catalunya, sobretot en els col.lectius més desafavorits per aconseguir un futur millor i la inserció en el mon laboral i Integració de persones migrades en la cultura i tradiciones catalanes, amb joves migrats i dones que han patit violència de gènere.

  Actualment estan ubícats a la Masia de Torrecabota en un entorn privilegiat.

 • CACIS - Centre d'Art Contemporani i Sostenibilitat el Forn de la Calç

  El Centre d’Art Contemporani i Sostenibilitat El Forn de la Calç (CACiS) és un espai dedicat a l’experimentació, investigació i difusió de les pràctiques artístic-culturals amb la voluntat d’estimular la discussió, crítica i reflexió necessària per cercar una nova visió de la realitat, fomentant la sostenibilitat com estratègia de reforma.

  Actualment CACiS forma part de la xarxa de fàbriques de producció i difusió de nous pensaments contemporanis de Catalunya aportant activitats, programes i exposicions al panorama cultural del Territori.

  Presenta cada any una Convocatòria Internacional de projectes amb residència que permet realitzar els projectes seleccionats al mateix centre gràcies les beques atorgades.

 • Calders Bike

  Fa temps que alguns afeccionats a la bicicleta vam coincidir en la conveniència de conèixer quines eren les persones del poble que estàven interessades en aquest esport , per posar en comú experiències i objectius.

  Després d’uns primers contactes ja llunyans en el temps es va materialitzar la idea de crear un equipatge ciclista que ha distingit els ciclistes de Calders arreu on han anat.

  Des d’un principi hi va haver la proposta de crear alguna activitat a Calders, que estés relacionada amb el ciclisme. Finalment quan aquesta idea va estar prou madura, l'any 2008 vam creure convenient de constituïr-nos en entitat esportiva federada amb el nom de CALDERS BIKE. Conjuntament vam començar la celebració d'una pedalada coincidint amb els actes de la  Festa major d' Hivern: "La Senglanada". Podeu obtenir més informació de la nostra entitat i dels actes que celebrem en el nostre blog

 • Caramelles

  La tradició de les caramelles a Calders ve de lluny, com a la majoria dels pobles de Catalunya. La gent gran les recorden fent llargues caminades fins les  cases de pagès, el dissabte Sant, i al poble, el diumenge de Pasqua. Les cantava la canalla i les dirigia el capellà.

  A mitjans de la dècada dels anys seixanta, les van deixar de dirigir els rectors de la parròquia i varen agafar el relleu nois com el Ramon Clotet i el Josep Pujol, que havien estudiat al seminari i sabien música.

 • Club Futbol Calders

  Club de futbol fundat l'any 1977.
  El primer equip milita actualment al grup I de la 3ª categoria territorial.
  Hi ha també un equip pre-benjamí que competeix en els tornejos organitzats pel Consell Esportiu del Bages.

 • Colla Gegantera de Calders

  Som la colla gegantera de Calders fundada el 14 de setembre del 2014. Els nostres gegants: Rossita, la Cacauera i en Miquelet, el Cargolaire.

 • Comissió de Festes de Calders

  La Comissió de Festes de Calders és una entitat de gent del poble que organitza i dinamitza la Festa Major de Calders, entre d'altres festes.

   

  Xarxes Socials: @festescalders  

  Correu electrònic: festescalders@gmail.com

 • El Caliu

  Associació de Gent Gran de Calders

 • Elenc els Calderins

  El grup de teatre ELENC ELS CALDERINS, és un grup amateur format per una quinzena de persones. A part de preparar obres de teatre, col·labora amb altres activitats del poble. Durant uns anys també va formar part de la organització de la cavalcada de Reis.

  Si esteu interessats en formar part del grup, col·laborar-hi o demanar informació us podeu posar en contacte a través del correu electrònic.

 • GROC - Grup d'Orquidiòlegs de Calders

  Des del GROC (Grup d’Orquidiòlegs de Calders) fa uns 6 anys que ens dediquem a buscar-les, a retratar-les, a fer-ne un llistat de localitzacions i, sobretot, a estimar-les. Aprofitem totes les oportunitats que tenim per fer-les conèixer –hem presentat l’àudio-visual arreu on ens han demanat de fer-ho i hem pretès, més que res, dir a tothom que hi ha ben poques coses tan gratificants com la contemplació d’una orquídia.

  Contactes:

  Josep Fàbrega - 938308087

  Jordi Vila - 938308005

Darrera actualització: 15.06.2016 | 17:01
Darrera actualització: 15.06.2016 | 17:01