Calders- Trullàs-Reixac-Vilatersana-La Grossa-Calders

Temps aproximat= 1 h 30'

Començarem aquest itinerari a l' extrem nord del carrer Moià. Seguirem el camí que ens ve de recte i que es va endinsant al bosc que és de pins i alzines amb un sotabosc de farigola, romaní i ginebrons principalment.

Al cap de 5 minuts de camí i després d'un revolt, veurem ja la casa de Trullàs. En acostar-nos a la casa i abans d'arribar-hi, surt un camí cap a l' esquerra, molt planer i força ample. Durant el recorregut gaudirem de paisatge si ens anem fixant en les rouredes que trobem i que aniran essent més extenses a mesura que anem avançant. Seguint el camí i després d' un pendent trobarem el Torrent de la Querosa. El camí segueix pel marge esquerra i passa per sota les anomenades cases de Reixac. Després d'una volta i una suau pujada arribarem al Mas Reixac que descobrim de sobte després d' un gir a la dreta. Cal observar bé la casa i fixar-nos en els dos contraforts que té al davant i en la llinda del portal.

Si ens posem d'esquena a la casa, veurem a mà dreta, un camí planer i prou ample on al cap de 5 minuts trobarem una altra bifurcació amb un cert pendent que ens portaria a Santamans i on podrem visitar el dolmen.

Veïem també un altre camí que travessant les granges s'endinsa al bosc i que al cap de 15 minuts ens portarà a la casa de Vilatersana, curiosa per la seva construcció i grandiositat. Al davant d'aquesta hi ha el mas La Grossa al qual s'arriba per un camí que es desvia cap a la dreta. Seguirem el camí que passa per davant de Vilatersana fins que aquest es dividirà en dos, tots ells porten cap a la carretera de Calders a Moià encara que a diferents alçades. Podem tornar al poble seguint la carretera o agafant un camí paral,lel des del restaurant Urbisol (abans anomenada La Caseta d' en Ponsa.)

Darrera actualització: 13.01.2021 | 12:16