Calders- Vall De Malrubí-Calders

Temps aproximat= 1 h 30'

Sortirem de la plaça Major en direcció al cementiri i cap a la casa de Cal Reguant seguint les marques del GR.

Davant de la casa, pel cantó dret, el camí comença a baixar mentre s'endinsa al bosc. Seguim baixant pel camí pedregós i pendent fins a la vall de la riera on segueix el recorregut cap a la dreta. En el marge més proper a Calders i abans de travessar la riera hi ha la casa de la Ponsa, amb una font al davant. Si travessem la riera ens acostem al Mas.

Tornem a la Ponsa i anem a agafar el camí i al cap de poc, trobem un altre camí cap a l' esquerra que ens portarà a Ribatallada.

Continuem pel camí ample i en arribar al primer encreuament continuem recte. El camí va seguint un recorregut bastant planer i és bonic de veure les margues blaves que formen la vall de la riera.

Aproximadament després d' un km de camí veiem la casa de Vilarmau. Aquí comença a canviar la vegetació i els primers roures ens indiquen que ens anem endinsant al Moianès. El camí passa per davant la casa i en arribar a una torre d'alta tensió gira cap a la dreta.

Al primer encreuament agafem el camí de l' esquerra que tira una mica avall cap a la riera. Poc després veiem la façana de la Ruca, avui casa de colònies. Des d' aquí podríem allargar la ruta fins a Moià seguint els senyals grocs.

A la casa surt una posta més o menys asfaltada que ens portarà en forta pujada fins al restaurant urbisol, per arribar per la carretera cap a Calders. Si no es vol arribar per carretera hi ha l'opció d' agafar la pista que puja a la casa de Vilarmau i que va pujant per la baga fins a l'alçada de la gasolinera del poble.
 

Darrera actualització: 13.01.2021 | 12:17