Calders- Castell- Molí- Pou De Glaç- St Andreu-Comelles- Calders

Temps aproximat= 2 h. 30'

Es baixa per la carretera de Monistrol de Calders, al davant de la finca del Bosquet, s'agafa el camí a la dreta que es converteix en una drecera que baixa fins a la plana del castell. Abans de mitja costa es pot agafar un caminet a la dreta que porta a sota els gruixuts estrats de roques calcàries que formen les conegudes "balmes" (cova del cargolaire).

Tornant al camí anterior, es baixa fins a trobar el camí que encercla el turó del castell. Des d'aquí es pot pujar a les "ruïnes del castell".
Seguint el camí s'arriba al "Molí del castell" on hi ha uns bonics i agrests saltants d'aigua del riu. Seguint el camí paral.lel als horts del riu i just passat l' antic viver, marxa un caminet a la dreta que es bifurca; cal seguir per la dreta i a uns 150 m. trobarem el pou de glaç.

Retornant al camí sobre els horts i anant fins a travessar el riu, per després torna'l a travessar un cop havent vorejat fins al proper meandre i pujant per les vistoses margues blaves de la ribera dreta del riu, seguint en direcció sud-oest, arribarem a les ruïnes de St Andreu i la resclosa. Una altra possibilitat d'anar-hi és sense travessar el riu vorejant pels camps de la ribera dreta.

Es pot completar l'itinerari per tal de no tornar pel mateix lloc, anant per un camí poc marcat que va de les ruïnes de la casa de St Andreu fins als horts de " Comelles", a tocar el riu. Pujant pel camí dels horts cap a la casa es pot enfilar amunt fins a la carretera N-141 i arribar al poble.

Darrera actualització: 10.06.2021 | 13:12